Thodex ceo’su fişi çekip kaçtı mı? – HABERLER

sddefault 71
Türkiye yeni bir ‘Tosuncuk’ vakasıyla sarsıldı

Türkiye bugün yeni bir tosuncuk vakasıyla sarsıldı. Bu kez haber kripto para piyasasından geldi. Yerli kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 2 milyar dolarlık bir vurguna imza attığı iddia edildi. Türkiye’de 319 bin kişinin Thodex mağduru olduğu öğrenildi.

Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer’in Tayland’a gitmiş olabileceğini söyledi. Avukat Kılıç, Thodex’te birkaç gündür para transferi sıkıntısı olduğunu, en son sitenin kapatıldığını ve yatırımcılar arasında panik başladığını söyledi. Bu durum kısa süre önce Çiftlikbank adıyla yaptığı dolandırıcılıktan sonra Uruguay’a kaçan Tosuncuk adı konulan Mehmet Aydın’ı da hatırlattı. Bir kripto para alım satım platformu olan Thodex’de 400 bin kişinin hesabının bulunduğunu ve bunlardan 391 bininin aktif hesap olduğunu kaydeden Kılıç, “Borsada aylık 100 milyar liralık yani yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığını hesaplıyoruz. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası” diye konuştu.

Yatırımcılar Thodex’in yatırımcı çekmek için platformu kullananlara 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıkladığına dikkat çekiyor. Özellikle son kampanya ile yatırımcıların yatırımlarını diğer borsalardan bu platforma taşıdığı belirtiliyor. Şirketin kurulduğu dönem de adını duyurmak için çekilişle Porsche verdiği ifade ediliyor. Olayın duyulmasının ardından binlerce yatırımcı sosyal medyada sesini duyurmaya çalışırken binlercesi de suç duyurusunda bulunmak için avukatlara koştu. Thodex vurgununa ilişkin soruşturma başlatıldı. İncelemelerde bulunmak üzere Thodex’in İstanbul Kadıköy’deki merkezine polis ekileri sevk edildi.

Öte yandan Demirören Haber Ajansı, Faruk Fatih Özer’in, 20 Nisan Salı günü saat 19 50’de yurtdışına çıkarken çekilmiş olduğu belirtilen fotoğrafını servis etti. Daha önceden Tayland’a kaçtığı iddia edilen Özer’in Arnavutluk’un başkenti Tiran’a kaçtığı belirtiliyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu olarak adlandırılan Thodex vurgunundan evvel Thodex’in Ceo’su Fatih Özer’in son röportajı da yeniden gündeme geldi. İşte o röportaj;

#dimtvalanya #Thodex #Fatihözer
etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Thodex ceo’su fişi çekip kaçtı mı? – HABERLER