İftar sofraları 728 TL pahalandı – HABERLER

sddefault 68
30 gün oruç açmak 4 bin 210 TL’ye mal oluyor

Türkiye KAMU SEN Ar Ge Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre bu yıl iftar sofraları geçen yıla göre 728 lira daha pahalı. 4 kişilik bir ailenin 30 gün için oruç açması 4 bin 210 liraya mal oluyor.

Türkiye KAMU SEN Ar Ge Merkezi, Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların iftar sofrasının maliyetini hesapladı. Buna göre, 4 kişilik bir ailenin iftar yapması için gerekli olan günlük tutar en az 140 lira 36 kuruş. 30 gün sürecek Ramazan boyunca oruç açmanın maliyeti ise asgari olarak 4 bin 210 lira 83 kuruş olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi verileri ile piyasa rakamlarından yola çıkılarak yapılan araştırmada bir vatandaşın, oruç tuttuğu süre boyunca ihtiyaç duyduğu enerji, vitamin ve minerallerin sağlanabilmesi için gerekli olan gıda ürünleri ve miktarları tespit edildi. Rakamlar bu yıl iftar sofralarına geçen yıla göre yüzde 20,9 zam geldiğini gösterdi.

Araştırmada günlük ortalama 16 saate varan oruç ibadetini yerine getiren bir kişinin, sağlıklı bir şekilde aktivitelerini sürdürebilmesi için günlük yaklaşık 3 bin kaloriye ihtiyacı olduğu vurgulandı. Geleneksel Ramazan yemeklerinden yola çıkılarak hazırlanan tabloda, 4 kişilik bir ailenin günlük iftar bedelinin 140,36 TL; Ramazan ayı boyunca oruç açmanın maliyetinin ise 4 bin 210 lisa 83 kuruş olduğu belirtildi. Buna göre oruç ibadetini yerine getiren bir kişinin yalnızca günlük iftar maliyeti 35 lira 9 kuruş, aylık ise 1052 lira 70 kuruş olarak belirlendi. 4 bin 806 lira maaş alan ortalama memur, yalnızca oruç açmak istediğinde bunun için maaşının yüzde 87,6’sını ayırmak zorunda.

#dimtvalanya #iftar #ramazan
etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

İftar sofraları 728 TL pahalandı – HABERLER