ÖLÜ DENİZ TAVŞANLARI SAHİLE VURDU I Uzman isimden rahatlatan açıklama

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ulualan Halk Plajı ve Mesire Alanı sahilinde piknik yapmak ve denize girmek için giden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Denizde, çok sayıda siyah renkli canlı yüzdüğünü gören vatandaşlar bu canlının türünü bilmedikleri için denize girmezken, cep telefonlarına sarılıp canlının görüntülerini çekti. Denizde yüzen canlıların ise yapılan inceleme sonrasında deniz tavşanı olduğu bildirildi. Kızıldeniz’den gelen deniz tavşanlarının, Akdeniz’de ve sadece gece dalışlarında görüldükleri belirlenirken, Manavgat sahiline bu kadar çok sayıda nasıl geldiği merak konusu oldu. Diğer taraftan, denizde özellikle kayalıklara yakın bölgelerde yüzen deniz tavşanlarının yanı sıra sahilde çok sayıda ölü deniz tavşanına rastlandı.

Ekolojik Araştırmalar Derneğinde gönüllü olarak görev yapan Hacettepe Üniversitesi mezunu Cansu Ulusoy, “Geçen yıl deniz tavşanına hiç rastlamadık” dedi.
Manavgat’ta denizde görülen deniz tavşanının zararsız bir canlı olduğu ve kıyıya beslenmek için geldiği bildirildi. Canlının aynı zamanda İspanyol dansözü olarak adlandırıldığını belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, şunları söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

ÖLÜ DENİZ TAVŞANLARI SAHİLE VURDU I Uzman isimden rahatlatan açıklama