Alanya’da yamaç paraşütü yere çakıldı – HABERLER

hqdefault 9

 

https://www.youtube.com/watch?v=C-q3Lq7AwTM

Alanya’da facia ‘Geliyorum’ diyor çünkü yamaç paraşütü kazaları patladı. Son bir haftada Alanya’da 4 yamaç paraşütü kazası yaşandı. İlk 3’ü hafif sıyrıklarla atlatılan kazaların sonuncusu dün meydana geldi. Bayan pilot ve bayan turistin bulunduğu yamaç paraşütü Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu yanında yere çakıldı. Hastaneye kaldırılan pilot ve turistin durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Alanya’da son 15 yıldır Ulu Sky adlı yamaç paraşütü firmasını işleten Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Öğretmeni Ergun Ulu, kazanın ardından yaptığı açıklamada düşen paraşütün Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bilal Korkmaz’a ait ve kaçak olduğunu iddia etti.

Yamaç paraşütü pilotu Birkan Paçalı da “Kazaya karışan paraşütün, Alanya Kaymakamlığı’ndan Yamaç Paraşütü İzin Belgesi çıkmamış bir şirkete ait olduğunu tespit ettik” dedi.

Türsab Alanya BYK Başkanı Bilal Korkmaz, bu iddialara ilişkin, “Benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Ben tur şirketimin yamaç paraşütü bölümünü açmadım. Bu konuda bir genelge yayınlandı, TÜRSAB genelgenin iptali için dava açacak, düzenlenirse bu bölümü açacağız. Cumartesi günü bir kaza oldu, dün bir kaza oldu, bugün ise iki kaza oldu. O yüzden sistem oturana kadar yamaç paraşütü bölümünü açmama kararı aldım. Ne pilotun, ne de müşterinin bizimle bir ilgisi yok” dedi.

#dimtvalanya #paraşüt #thk

etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya’da yamaç paraşütü yere çakıldı – HABERLER