Alanya 15 Temmuz’da tek yürek oldu – HABERLER

hqdefault 11
Alanya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde şehit ve gazileri anmak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek tek yürek oldu. Terör örgütü Fetö’nün Cumhuriyet tarihinin en karanlık gecelerinden birisini yaşattığı 15 Temmuz hain darbe girişimine ‘Dur’ demek üzere meydanlara çıkan ve şehit olan vatandaşlar kara gecenin beşinci yıl dönümünde Alanya’da da çeşitli etkinliklerle “Türkiye Geçilmez” temasıyla anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programları ilk olarak Alanya Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyelerinin katılımıyla şehitlerimiz için Kur’anı Kerim okunup, dua edildi. Akabinde ise şehit aileleri ziyaret edildi. Anma etkinlikleri ise akşam saatlerinde ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ile devam etti. Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel, siyasi partilerin ilçe başkanları, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar, Türk bayraklarıyla İskele Şelale Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Anma etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda ise konuşmalarla devam etti. Darbe girişiminde bulunan hainlerin Türk milletinin kararlı duruşuyla başarısızlığa uğradığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şunları söyledi.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise “Millet yenilmez Türkiye geçilmez” dedi.

Konuşmaların ardından tören alanında Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Öğrenciler, günün anlam ve önemine ilişkin olarak hazırladıkları şiir ve kompozisyonları seslendirdi. Duygu dolu anlara sahne olan programda Alanya Belediyesi Mehter Takımı da performanslarını sergiledi. Anma töreni, Alanya Müftülüğü’nün ilahi seslendirmeleriyle devam etti. Vatandaşlar geç saatlere kadar demokrasi nöbeti tutarken 00 13’te eş zamanlı olarak tüm camilerden sela okundu.

#dimtvalanya #15temmuz #alanya
etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya 15 Temmuz’da tek yürek oldu – HABERLER