Turizm sektöründe aşı sevinci – HABERLER

sddefault 50

‘Sağlıklı Alanya, güçlü turizm’

Sağlık Bakanlığı, aşılamada turizm çalışanlarını öncelikli grup ilan etti. Karar Alanya turizm sektöründe sevinç yarattı

Güvenli Turizm başta Alanya turizmi olmak üzere ülke genelinde büyük bir etki yaratmaya devam ediyor. Sezonun yaklaşmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı turizm için yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda turizm çalışanları aşılamada öncelikli grup ilan edildi. Bu kararın Güvenli Turizm Sertifikası olan oteller, yeme, içme tesisleri, seyahat acenteleri, turizm taşıma belgeli araç şoförleri ve profesyonel tur rehberlerini kapsayan sınırlandırmanın turizme bağlı spa, sauna, eğlence gibi diğer tüm sektörlere de genişletilmesi istendi. Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, ilk etapta uygulamaya dahil edilen kurumlar, güvenli turizm sertifikalı, bakanlık veya belediyelerden belgeli konaklama tesisleri, güvenli turizm sertifikalı ve bakanlık belgeli yeme-içme tesisleri, seyahat acenteleri, turizm taşıma belgeli ve güvenli turizm sertifikalı araçlar ve profesyonel tur rehberleri olarak belirlendi.

Turizm sektörünü sevindiren kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Sağlıklı Alanya Güçlü Turizm sloganına vurgu yaparak, “Sağlıklı Alanya, Güçlü Turizm demiştik. Bir süredir sektörün bileşenleri ile çalışıyorduk. Ortak akılla yaptığımız çalışmalarda turizm camiasının dış pazara karşı sağlıklı turizm algısını kuvvetlendirecek ve sektörün çalışanlarını riskten korumak için bir takım taleplerimiz vardı. Bizde bu taleplerin takipçisi olduk. Neticesinde bugün itibari ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Personeli Aşılama kayıt sistemini hayata geçmiştir.” ifadelerini kullandı. Toklu ayrıca Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na konuyla ilgili teşekkür ederek, “Bu güzel haberi Alanya’mıza duyurmanın mutluluğu içindeyiz, bu vesile ile Dışışleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Turizm ve Kültür Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerimi sunarım. Alanya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

#dimtvalanya #aşı #turizm

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Turizm sektöründe aşı sevinci – HABERLER