Toros dağlarında bal hasatı başladı – Haberler

sddefault 38

Bal üreticisi hasattan ve fiyattan memnun

Akseki’de bin 250 2 bin metre yükseklikteki yaylalarda sipariş üzerine üretilen organik bal kovanından çıkmadan satılıyor. Kilogramı 150 TL’den alıcı bulan ve torosların güney yamacına kurulu ilçenin Çimi, Göktepe, Bademli, Çataloluk, Geyran gibi yaylalarında üretilen balın rekoltesi bu yıl üreticiyi sevindirdi.

Geçen iki yıl iklimsel nedenlerden dolayı rekoltenin az olduğu Akseki’de, bu yıl 5-6 bin kovandan yaklaşık 50-55 ton bal üretimi bekleniyor. Tırmanılarak çıkılan yaylalarda kovanlardan çıkarılan petek balın kilogramı 150 liradan satılıyor. Bölgede çocukluğundan bu yana arıcılık yapan 63 yaşındaki Ahmet Arıcı, 2 bin rakımlı Çimi yaylasında, arıların balı bin bir çeşit çiçekten yaptığını anlattı. Bu yıl balın rekoltesinin yüksek, kalitesinin de daha iyi olduğunu belirten Arıcı, “Ballarımız hastalar için şifadır” dedi. Arıcılığın zahmetli bir iş olduğunu aktaran Arıcı, geçen yıldan daha fazla sipariş aldıklarını, ellerindeki mevcut balı bitirmek üzere olduklarını kaydetti.

Akseki’nin Yarpuz mevkisinde arıcılık ve hayvancılık ile uğraşan Ramazan Topaca ise bu yıl bal hasatına başladıklarını ve geçen yıla göre rekoltenin dahi iyi olduğunu söyledi.

#dimtvalanya #aksekibal #akseki

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Toros dağlarında bal hasatı başladı – Haberler