ORMAN YANGININDA EVLERİNİ KAYBETMİŞLERDİ! I Evlerin 2 ay içinde teslim edilmesi bekleniyor

Akseki’nin Kepezbeleni Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl orman yangınında yanan evlerin yerine yapılan evlerin inşasında sona gelindi.

Yangının hemen ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sahada hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni evlerin yöresel mimariye uygun, iki katlı olacak şekilde planlaması yapıldı. Kısa sürede ihale sürecinin tamamlanmasının ardından köy evlerinin yapımına başlandı. İnşasına devam edilen evlerine kavuşmak için mahalle halkı gün sayıyor. Kepezbeleni Mahallesi’nin görüntüsü ise şantiyeyi andırıyor. 64 evin yandığı mahallede yeni evlerin yapımı son süratle devam ediyor. Evler 3+1 ve 2+1 iki katlı olarak yöresel mimariye uygun olarak yapılıyor.

İnşaat firması şantiye şefi Adil Yiğiter, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Akseki’nin Kepezbeleni Mahallesi’nde yangından dolayı evlerin yapımı için geçen yıl 11 Kasım tarihinde firmaya yer teslim edildiğini söyledi. Kepezbeleni Mahallesi Muhtarı Mehmet Uyar, “Şu ana kadar evlerin yaklaşık yüzde 80’i tamamlandı” dedi. Kepezbeleni Mahallesi’nde yaşayan 83 yaşındaki Mahmut Arslan ise, şunları söyledi.


📌dimtv.tv: https://dimtv.tv/
📌Dim TV YouTube kanalımız: https://www.youtube.com/c/DimTVAlanya
👉Haberlerimizi beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayınız.
Teşekkürler


#alanya #alanyahaber #alanyahaberleri

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

ORMAN YANGININDA EVLERİNİ KAYBETMİŞLERDİ! I Evlerin 2 ay içinde teslim edilmesi bekleniyor