‘Öğrenciler Alanya’dan kaçıyor’ – HABERLER

Alanya’da üniversite öğrencileri özellikle kayıt döneminde barınma sorunu yaşıyor. Alanya’daki yaklaşık 15 bin yüksek öğrenim öğrencisi, barınma ile ilgili sorunlarını gidermek için Kredi Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi yeterli olmadığından ilçedeki hem kiralık evlere, hem ruhsatlı pansiyon, apart gibi işletmelere yönelmek zorunda kalıyor. Giderek artan öğrenci sayısı ile gözde bir ünivesite şehrine dönüşen Alanya’da barınma problemi, çoğu öğrenciyi Alanya’yı tercih etmemeye, hatta Alanya’da kira sorunu yaşayan çok sayıda öğrenciyi de yatay geçişle başka şehirlere itiyor. Üniversite öğrencilerinin artık eğitimden önce kirayı düşünmeye başladığını belirten Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi Hasan Oymak, “Alanya’da yaklaşık 6 7 ay önce 2 bin TL olan kira fiyatı bugün 6 bin TL’ye yükseldi. Biz bu konuya kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Şu anda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi içerisine bin kişi kapasiteli bir yurt yapılıyor. Yapılan yurt öğrencileri bir nebze de olsa rahatlatacaktır ancak mevcut öğrenciler için yeterli değil. Pandemi nedeniyle mağdur olan insanların kendileri mağdur oldu diye kira fiyatlarını artırıp öğrencilere bu yolla eziyet etmelerini doğru bulmuyorum. Ev, apart ve pansiyon fiyatlarındaki artış öğrencilerin belini büküyor. Öğrenciler artık eğitimi için değil de oturduğu evin kirasını ödemek için uğraşacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde üniversiteye bakış açıları bu olacak. Gün geçtikçe Alanya’da öğrenci sayısı artacak. Öğrencilerin şu anda yaşadığı barınma problemi ileride büyüyecek sorunun ilk dalgası” diye konuştu.

Alanya’da kalacak ev bulamadığı için eğitim hayatını yarıda bırakan öğrenciler olduğunu söyleyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi Özge Yandı, Dim TV mikrofonlarına öğrencilerin yaşadığı sorunları anlattı.

Sosyal medya üzerinden durumu değerlendiren Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, öğrencilerden istenen astronomik kira bedellerine vurgu yaparak, “Hiç kimse Alanya’da iki üniversitemiz var, öğrenci şehri olacağız diye heveslenmesin. Öğrenciden 1+1 daireye aylık 2 bin 500 3 bin lira kira istenirse Oxford da açsanız nafile. Nokta.” ifadelerine yer verdi.

#dimtvalanya #alkü #öğrenci

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

‘Öğrenciler Alanya’dan kaçıyor’ – HABERLER