Meclis kürsüsünün bu haftaki konuğu ev kadını oldu – HABERLER

sddefault 121

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz grup toplantısında kürsüyü Uygur Türkü bir kadına bırakmıştı. Bu kez de “Mutfağın yangınını en iyi bilenler onlar” diyerek ev kadını Münevver Acar’a bıraktı.

Acar’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen İyi Parti lideri Akşener gerçekleştirilen il kongrelerine işaret etti. Kepenk açamayan esnafa dikkat çekti.

İyi Parti lideri Akşener’e Alanya’dan da destek açıklaması geldi. İyi Parti Alanya İlçe Başkan yardımcısı Emrah Yeşilkaya’nın yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklamasında iktidara uyarı vardı. Halkın ağır bir yük altında feryat ettiğini dile getiren Yeşilkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de derinden etkileyen bu dönemde, esnaflarımız ve dar gelirli ailelerimiz kaderleriyle başbaşa bırakılmıştır. Binlerce küçük işletme kapısına kilit vurmuş, bu işyerlerinde çalışan vatandaşlarımızda kaderleri ile başbaşa bırakılmıştır. Bugüne kadar vergileriyle devleti besleyen vatandaşa devleti yönetenlerin sahip çıkmaması içler acısı bir tablodur. Bu iktidarın çiftçiye, üretene sırtı dönüktür, bu iktidarın yüzü sadece beşli müteahhitlere dönüktür, onların vergi borcu silinir, onların her isteği yerine getirilir ama gariban esnaf kapalı işyeri için bile vergi öder. Çiftçi yüzde 80 artan gübre, yüzde 40 artan akaryakıt fiyatlarının altında ezilmektedir. Çiftçi toprağa küsmüş fiyatlar uzaya uçmuştur, aya çıkma hayalleri ayçiçek yağını durdurmaya yetmemektedir. İşsizlik insanlarımızı umutsuzluk çukuruna itmiştir, kağıt üzerinde yapılan istatistiklerle emekliler, çalışanlar TUİK eliyle mağdur edilmiş ve piyasa şartlarına tezat zamlarla emekleri, alınterleri çalınmıştır. Suni gündemlerle halkını oyalayan, fakire fukaraya uzak duran, kendi halkı dururken Somali’ye, Suriyeliye para akıtan bu iktidarın son kullanma tarihi geçmiştir. Vatandaş yarınını düşünürken, elektrik su faturasına çare ararken, maaşı aldığı gün erirken bu duruma sebep olanların 2023 hayallerine gülüyor. İktidar kendi eliyle kurduğu, kendisinin tasarladığı bu ekonomik modelle fakir ve borçlu bir kitle, işsiz ve yarınından umutsuz bir gençlik ve ömrünün son yıllarını yoksullukla geçiren emekliler için kabus olmuştur. İktidarın sürekli yalan haberlerle kandırıp muhalefeti öcü gibi göstererek geldiği yol yolun sonudur. Bu halkın 2023’e kadar dayanması mümkün değildir, biran evvel işi ehline teslim etmek zorundalar, deniz bitti gemi karaya oturdu, hala kürek çekerek o gemiyi yürüteceğini sanmak yorgun çığlığıdır.”

#dimtvalanya #iyiparti #meclis

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Meclis kürsüsünün bu haftaki konuğu ev kadını oldu – HABERLER