Mansur Yavaş yerden yere vurdu – HABERLER

sddefault 67

Boğaziçi Üniversitesi, üniversiteye Melih Bulu’nun atandığı günden bu yana tepkili. Öğrencilerin kayyum rektör protestoları ilk günden bu yana devam ediyor.

Protestolar ilk günlerin ardından ana akım medyada çok gündeme gelmemişti. Taa ki, protestolar kapsamında açılan bir resim sergisine dek. Sergide yer alan ve Kabe ile L,G,B,T,İ bayraklarının yan yana kullanıldığı bir resim ülke gündemine oturdu. Bir kesimin hedefi haline gelen Kabe tartışması tutuklamaları da beraberinde getirdi. Tutuklamalarla birlikte protestolarda gerilim yükseldi. Artan gerilimin ardından eylemler üniversite dışına taştı. Ülke genelinde gerçekleşen Boğaziçi eylemlerinde yüzlerce kişi gözaltına alındı. Resmi makamlarca yapılan açıklamalarda protestolara katılanlar arasında terörist gruplarla iltisaklı kişiler olduğu söylendi. Tutuklamalar da devam etti. Tutuklu öğrencilerin tutukluluk halleri devam ederken, Boğaziçi’nde öğrencilerin eylemleri de sürüyor. Öğrenciler hala Melih Bulu’nun istifasını talep ediyor.

Boğaziçi eylemleri kapsamında başlayan Kabe tartışması dün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de gündemine oturdu. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ak Parti’li bir Meclis Üyesi “Boğaziçi’nde Kabe’ye hakaret edilirken sesiniz çıkmadı” diyerek Başkan Mansur Yavaş’a tepki gösterdi. Başkan Yavaş kendisine yönelen tepkiye “Bunu kabul etmiyoruz. Hep kendinizi dindar görüyorsunuz. Milleti dinsiz görüyorsunuz. Bunun için kaybedeceksiniz. Kendinizi Allah’ın yerine koymayın” karşılığını verdi.

#dimtvalanya #mansuryavaş #boğaziçiüniversitesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Mansur Yavaş yerden yere vurdu – HABERLER