İYİ Parti Alanya’dan çarpıcı eleştiriler – HABERLER

hqdefault 14

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olağanüstü günler yaşatıyor. Pandemiye ek olarak alınan önlemler arasında yaşanan çelişkiler de özellikle esnafı canından bezdiriyor. Ekonomik kriz giderek derinleşirken, en çok bar işletmecileri başta olmak üzere restoran ve kafe esnafının isyanı yükseliyor. Bu isyan sıklıkla Dim TV ekranlarına yansıyor.

İyi Parti Alanya’nın da gündemi de başta turizm kentleri olmak üzere ülke genelinde uygulanan yasaklardı. İyi Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, iktidarın turizm bölgelerinde sınıfta kaldığını ifade ederken, “Anlamsız kısıtlamalardan acilen vazgeçilmeli” dedi.

Başkan Arıkan’ın yazılı olarak kamuoyuna sunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hükümet turizm bölgelerinde de sınıfta kaldı. Vatandaşların tam olarak anlayamadığı şekilde turizm bölgelerinde ilginç bir yasak sistemi mevcut. Şehrimizde Türk misafirperverliği gereği başımızın tacı olan misafirlerimiz için sokağa çıkma yasağı uygulanmazken, geçimini turizmden sağlayan esnafımıza yasak uygulanıyor! Turistler Alanya’mızın boş sokaklarında gezerken esnafımız hafta içi akşam saat 8’de dükkan kapatmak, hafta sonları da kepenk indirmek zorunda kalıyor. Yahu efendiler, hatırlatmak isteriz ki burası turizm şehri Alanya. Ülke ve şehirler yönetilirken bölgelerin dinamikleri ve şatlarına göre önlemler alınmalı, serbestlik veya yasaklar bu şekilde uygulanmalı. İl Hıfzısıhha Kurulları bakanlık genelgelerini aynen onaylamak yerine şehrin gerekliliklerine göre çalışma yapmalı ve ilgili kurumlara ivedilikle bildirmelidir. Alanya’mızda binlerce otel işçisi yasaktan muaf iken onların misafirleri ile geçimini sağlayan binlerce esnafımız göz ardı edilmemeli ve acilen anlamsız kısıtlamalardan vazgeçilmelidir. İlgili makamlara ve kamuoyuna saygıyla sunarız.”

#dimtvalanya #iyiparti #esnaf

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

İYİ Parti Alanya’dan çarpıcı eleştiriler – HABERLER