HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI I Kedi ve köpeklerin kepçeyle gömülmesine tepki

Antalya Kepez’in Ünsal Mahallesi ormanlık alanda köpeğiyle yürüyüşe çıkan bir hayvansever, kepçenin çukur kazdığını farketti. Hayvansever kepçede iddiaya göre ölü can çekişen bir çok hayvanın olduğunu görünce cep telefonu kamerasıyla kısa bir görüntü aldı. Bu görüntünün sosyal medya mecralarında paylaşılmasının ardından, hayvanların gömüldüğü noktaya sabah saatlerinde bir çok hayvansever geldi. Hayvanseverler, bu hayvanların usulsüz ve canlı bir şekilde gömüldüğünü ileri sürerek, çukuru kürek ile açmaya başladı. Kazı çalışması devam ederken bölgeye polis, Hayvan Durum İzlemeekipleri ve belediyeden zabıta ve diğer görevliler geldi. İlk bilgiler doğrultusunda savcılık kararıyla iş makinesiyle çukurun açılmasına karar verildi. Daha sonra belediye ekiplerinin telef olan hayvanların usulüne uygun olduğuna dair belgelerin gösterilmesi üzerine savcılık çukurun açılmamasına karar verdi. Hayvanseverler bu karar üzerine yeniden kürekle çukuru kazmaya başladı. Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri orman içinde çukuru kazan hayvanseverleri uyardı.

Hayvanseverler ise görevlilere tepki gösterdi. Çukur çevresinde inceleme yapan hayvanseverler telef olan bir köpek ve kedi görünce büyük üzüntü yaşadı. Hayvanseverlerden biri gözyaşlarını tutamadı.

Çukuru kazmaya devam eden hayvanseverler, polis ekiplerinin uyarısının ardından savcılıktan gerekli izinleri almak için bölgeden ayrıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, 7-24 acil hayvan ambulansı hizmeti veren veterinerlik şubesinin olay yerine gittiği zaman yada tedavi sürecinde hayvanların öldüğünü söyledi.

Veteriner Mehmet Kocakasap, hayvanla ilgili bir ihbar yapıldığı andan itibaren kendilerinde gerekli kayıtların oluşturulduğunun altını çizdi. Kocakasap, her zaman hayvanların iyileştirilmesi yönünde çaba sarfettiklerini ifade etti.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI I Kedi ve köpeklerin kepçeyle gömülmesine tepki