HAL ESNAFI İSYANDA! “BU SOYGUNU DERHAL DURDURUN”

 

Hal esnafı, Antalya BŞB’nin yapımı devam eden Yeni Hal Kompleksi’nin bitmeden ihaleye çıkarılması ve kiraların 10 yıllığına peşin olarak istenmesine tepki gösterdi. Esnaflar ‘Bu soygunu derhal durdurun dediler

ALANYA Hal esnafının sorunları bitmek bilmiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde yapımına başlanan ve mevcut başkan Muhittin Böcek tarafından yapımına devam edilen Yeni Hal Kompleksi’nin 27 Haziran tarihinde ihaleye çıkarılması hal esnafını isyan ettirdi. İhaleye çıkarılmasının yanı sıra 10 yıllık kiraların da peşin istenmesi esnafı çileden çıkardı. Mevcut halde Ticaret Bakanlığı ile 2024 yılına kadar kira sözleşmelerinin devam ettiğini belirten esnaf, ihaleye çıkacak Yeni Hal Kompleksi’nin de TÜFE’ye bakılmaksızın yüzde 354 oranında arttırdıklarını söyledi. Konu ile ilgili konuşan Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya, “Bizim sözleşmelerimiz 2024 yılına kadar Ticaret Bakanlığı ile olan sözleşmemiz devam etmektedir. Yeni yapılan hali halen inşaatı devam etmektedir. Aynı zamanda hukuki sürecimiz devam ediyor. Durumlar böyleyken Antalya Büyükşehir Belediyesi 27 Haziran tarihinde bir ihale kararı almış. Yeni Hal Kompleksi’nde de TÜFE’ye bakılmaksızın yüzde 354 oranında arttırılmıştır. 10 yıllık kirayı da peşin istiyorlar. Bu haksızlık ve dayatmadır. Bu yaptıkları tamamen adaletsizliktir. Buna dur demek istiyoruz. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu yapılan Alanya tarımını, halcileri ve üretimi bitirmektedir” diye konuştu.

‘HAL ESNAFI PERİŞAN DURUMDA’
Verilen hiçbir sözün tutulmadığını belirten hal esnafı da, “Zaten esnaf olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bütün esnaf perişan halde. Tüm bunlara rağmen 10 yıllık kiranın peşin olarak istenmesi resmen soygundur. Bu soygunu durdurun” dedi.

📌dimtv.tv: https://dimtv.tv/
📌Dim TV YouTube kanalımız: https://www.youtube.com/c/DimTVAlanya
👉Haberlerimizi beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayınız.
Teşekkürler


#alanya #alanyahaber #alanyahaberleri

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

HAL ESNAFI İSYANDA! “BU SOYGUNU DERHAL DURDURUN”