Fikret Arık’tan ‘Trafik’ sorusu – HABERLER

sddefault 86

Alanya’da yaşanan trafik çilesi sıklıkla gündem oluyor. Araç kullanan hemen hemen her vatandaşın Alanya trafiğine ilişkin yaşadığı bir sorun bulunuyor. Otopark ise trafikte yaşanan ayrı bir çileyi oluşturuyor.

Pandeminin ilk aylarında Alanya’da gerçekleştirilen refüj çalışması da hala tartışılıyor. Alanya Belediyesi’nin bir sabah merkez postane önünden başlattığı çalışma ile Alanya’da şehir içi trafiğinin rahatlatılması hedefleniyordu. Peki, gerçekten rahatladı mı? Muhalefet Atatürk caddesinde trafiğin refüjün genişletilmesi suretiyle hızlanacağını söylüyor ve eleştiriyor, yayalaştırılmasını talep ediyordu.

Alanya Belediyesi’nin İyi Parti’li Meclis Üyesi Fikret Arık’ın gündemi yine trafik yoğunluğu ve refüj çalışmasıydı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir paylaşım yapan Arık “Merak ediyorum, yolu genişletmek suretiyle trafik yoğunluğunu artırmak için harcanan belediye kaynağının yarattığı faydayı kim izah edebilir” diye sordu. Arık’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Şehir merkezinin trafiğini azaltmak, için geliş gidiş iki şeride düşürüp, yayalaştırmak, yaya güvenliğini önemsemek, ticareti artırmak, gürültü ve egzoz salınımı azaltmak, yeşil alanları korumak, daha doğru bir proje olacaktı. Merak ediyorum, yolu genişletmek suretiyle trafik yoğunluğunu artırmak için harcanan belediye kaynağının yarattığı faydayı kim izah edebilir.
Pandeminin olduğu bu kış gününde yaşanan bu yoğunluğu işler yoluna girdiğinde düşünmek istemiyorum.”

#dimtvalanya #fikretarık #alanyabelediyesi

etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Fikret Arık’tan ‘Trafik’ sorusu – HABERLER