Ermenistan’da darbe girişimi – HABERLER

sddefault 165

Geçen yıl Azerbaycan ile Dağlık Karabağ üzerinden savaşan ve büyük kayıplara uğrayan Ermenistan’da sıcak bir gelişme yaşandı. Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Paşinyan ise destekçilerini meydanlara çağırdı.

Yıllardır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan çok büyük kayıplarla ayrılan Ermenistan’da geçen yıl başlayan siyasi gerilim ve kaosa ordu müdahale etme kararı aldı. Azerbaycan karşısında alınan hezimet sonrasında üzerinde istifa baskısının arttığı Paşinyan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Paşinyan, “Silahlı Kuvvetler’in istifa çağrısında bulunması bir askeri darbe girişimidir” dedi. Paşinyan destekçilerini başkent Erivan’ın merkezinde toplanmaya çağırdı. Facebook üzerinden halka seslenen Paşinyan, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı’nı görevden aldığını açıkladı.

Yaşananların ardından Kremlin’den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Rusya’nın en yakın müttefiklerinden biri olan ve bir Rus askeri üssüne de ev sahipliği yapan Ermenistan’da yaşananlardan sonra Kremlin’den itidal çağrısı yapıldı. Düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitiry Peskov, tarafların farklılıkları barış yoluyla ve anayasal çerçeve içerisinde çözmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’den açıklamayı da Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, her nerede olursa olsun darbe girişimlerinin karşısında olduğumuzu vurguladı.

#dimtvalanya #paşinyan #mevlütçavuşoğlu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Ermenistan’da darbe girişimi – HABERLER