Dolandırıcılara ceza yağdı – HABERLER

sddefault 10

Manavgat’ta iki gazetecinin kendilerini arayarak dolandırmaya çalışırken yakalatıp film gibi senaryoyla polise teslim ettiği telefon dolandırıcılarına 5 yıl 7’şer ay hapis cezası ve 25’er bin lira para cezası verildi.

Manavgat’ta 2 radyo istasyonu, Haberci 07 ve Manavgat Son Dakika Haber isimli haber sitelerini bünyesinde barındıran Manavgat Medya sahibi Sedat Manav telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmak istendi. Sedat Manav’ı iş yeri telefonundan arayan şüpheliler kendilerini jandarma istihbarat görevlisi olarak tanıttı. Telefondaki kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayan Manav, adının Mehmet Akmaca olduğunu, emekli muhtar olduğunu Manavgat Bahçelievler Mahallesi’nde yaşadığını söyledi. Ve olaylar silsilesi başlamış oldu.

Şüphelilerden Ufuk K, Antalya’daki evinde yakalanarak Manavgat’a getirildi. 3. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Asayiş Büro Amirliğindeki sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan Sinan K ve Ufuk K tutuklanarak Alanya Cezaevine teslim edildi. Manavgat 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Sinan Kuday ve Ufuk Kayış’ın cezaları belli oldu. Mahkeme, her iki sanığı ‘kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 5 yıl hapis ve bin 200 gün adli para cezasına, eylemi 3 kişi ile gerçekleştirilmesi nedeniyle artırım yapılarak 7 yıl 6 ay hapis bin 800 gün adli para cezasına, suçun tamamlanmamış olması ve teşebbüste kalması nedeniyle 5 yıl 7 ay hapis bin 350 gün adli para cezasına çarptırılmasına, bin 350 gün adli para cezasının günlük 20 TL’den 27 bin TL olarak hesaplanmasına karar verdi.

#dimtvalanya #dolandırıcılık #manavgat

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Dolandırıcılara ceza yağdı – HABERLER