Çimtur TBMM’de – haberler

sddefault 85

İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, rant iddialarının odağındaki Alanya Çimtur’u sordu. Subaşı, devre mülk sahiplerinin isyanıyla gündeme gelen ve yıkımı son anda yargı kararı ile durdurulan Alanya Çimtur’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Subaşı, Türkiye’nin ilk devre mülk sitesi olan Çimtur Tatil Sitesi’ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına ilişkin T,B,M,M Başkanlığı’na 14 maddeden oluşan bir önerge sundu. Binlerce Çimtur devre mülk sahibinin sahte çürük raporları ile mağdur edildiğini vurgulayan Subaşı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çimtur’daki usulsüzlüklerin tespiti için inceleme başlatmasını istedi. Subaşı, “Paravan şirketin riskli yapı analiz sonuçlarına ilişkin tarihler, yolsuzluğun ilk belgesidir” ifadesine de yer verdi.

İŞTE SUBAŞI’NIN BAZI SORULARI:
. ‘Riskli’ raporu alınması için neden sürekli ve ısrarla aynı firma tercih edildi?
. Hiç ticari faaliyeti olmayan paravan şirket hisseleri nasıl alabilmiştir?
. Davalar sürerken binalar nasıl riskli kabul edilmiştir?
. Çevre Bakanlığı Teknik Heyeti’nin iptal ettiği Çimtur Riskli Yapı Tespit Dosyası neden tekrar açılmıştır?
. Çevre Bakanlığı Teknik Heyeti iptalinden sonra 3 kez daha analiz yapıldı. Ülkemizde 4 kez analiz tekrarı yapılan başka bir örnek var mı?
. Riskli yapı için malikin talep tarihi 13.12.2016 ama analiz tarihi 03.12.2016, deney tarihi 04.12.2016, rapor tarihi 05.12.2016. Bu konuda yasal işlem yapıldı mı?
. Yasaya aykırı olarak defalarca rapor hazırlayan firmaya ‘Lisans iptal cezası’ verilmesi gerekirken neden sadece para cezası verilmiştir?

Çimtur tatil sitesindeki yolsuzluk iddiaları bugün Yeni Alanya Gazetesi’nin manşetindeydi. Manşet FOX TV’nin de gündemi oldu. İzlenme rekorları kıran sabah programı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya Çimtur iddialarına şöyle değindi.

#dimtvalanya #çimtur #hasansubaşı

etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Çimtur TBMM’de – haberler