Alanya’nın fethinin 800. yılı – HABERLER

sddefault 134

Alanya, fetihin 800. yılını kutluyor.

Sultan Alaaddin Keykubat’ın Alanya’yı fethi için organize edilen etkinlikler dün itibariyle başladı. Fetihin 800. yıl dönümü şerefine dün akşam pandemi koşullarına uygun olarak bir lansman düzenlendi. Lansmana sergilenen performanslar damga vurdu.
handikap giriş
Lansmana Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Alanya Kayamkamı Fatih Ürkmezer, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekrem Kalan, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Ali Ekrem Özkul, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Burak Mindivanlı, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, siyasi parti temsilcileri ile kurum müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçekleştirdi.

Aynı zamanda tarihçi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekrem Kalan kürsüde yerini aldı ve lansmana damga vuran konuşmasını gerçekleştirdi. Rektör Kalan “Alanya, Sultan Keykubat’ın bize bırakmış olduğu bu kıymetli mirastır” dedi.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de lansmanda söz aldı ve Alanya halkına seslendi. Yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun da, “Selçuklu şehri olan Alanya’da tarihi bir ana şehitlik ediyoruz” diyerek fethin önemine, değerine vurgu yaptı. Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş de, bu özel gecede Alanya halkına seslendi.

Konuşmaların ardından Türk Opera Sanatçısı ve Tenor Hakan Aysev kısa bir konser daha verdi. Aysev’in büyüleyici performansının ardından lansman sona erdi.

#dimtvalanya #alanyafethi800.yıl #alanyabelediyesi

facebook sayfa beğenisi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya’nın fethinin 800. yılı – HABERLER