ALANYA’DA TURİZMCİLER DİKEN ÜSTÜNDE I Turizmde Rusya-Ukrayna karabasanı büyüyor

 

Ekonomisi turizme bağlı Alanya’nın korktuğu başına geldi. Alanyalı turizmciler Rusya Ukrayna arasındaki son gelişmeler nedeniyle adeta diken üstünde


Tüm dünya, Rusya Ukrayna arasında yaşanan son gelişmelere kilitlendi. Rusya Ukrayna savaşını başlatacak fitili Vladimir Putin ateşledi. Batılı güçler Ukrayna’nın işgalini durdurmak için Rusya’yı ağır ekonomik yaptırımlar uygulamakla tehdit ediyor. Rus ordusuna “barış gücü” olarak Donbas cumhuriyetlerinde güvenliği tesis etme talimatı veren Putin’den yeni açıklamalar geldi. Ukrayna lideri Zelenskiy dünyaya yardım çağrısında bulunurken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “5 Rus bankasını yaptırım listesine alıyoruz” dedi. ABD’den ise gerilimi yükseltecek bir “işgal” açıklaması geldi. Öte yandan Rusya Federasyonu, Rus ordusunun Donbass’ta kullanılmasına onay verdi.


2022 sezonunu umutla bekleyen Alanyalı turizmciler en önemli iki pazarı arasında yaşanan gerilim nedeniyle endişeli. Aynı zamanda Altav Yönetim Kurulu Üyesi olan Incoming temsilcilerinden Cengiz Topçu bu sürecin turizm sektörüne etkilerini Dim TV’ye değerlendirdi.

etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

ALANYA’DA TURİZMCİLER DİKEN ÜSTÜNDE I Turizmde Rusya-Ukrayna karabasanı büyüyor