Alanya’da korkunç vaka artışı – HABERLER

hqdefault 13

Alanya’da 1 hafta önce 29,3 olan koronavirüs insidans hızının 76.6’ya yükselmesi endişe yarattı. Kurban Bayramı’ndan sonra vakaların daha da artabileceğini söyleyen Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir vatandaşları uyardı

Normalleşme ile birlikte unutulan koronavirüs önlemlerinin faturası ağır oldu. Alanya’da 1 hafta önce 29,3 olan koronavirüs insidans hızı 76.6’ya yükseldi. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Alanya’da yabancı turist sayısının artması da vaka sayılarının artışında etkili oldu.

Alanya’nın risk haritasında mavinin kıyısından döndüğünü söyleyen Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir “Tam kapanma sonrası Alanya, risk haritasında düşük risk anlamına gelen maviye çok yaklaşmıştı ancak son günlerde vaka sayılarındaki artışla birlikte yüksek risk anlamına gelen turuncu listeye geçti” dedi.

Kurban Bayramı’ndan sonra vakaların daha da artabileceğini söyleyen Aldemir, “Vatandaşlarımızdan Kurban Bayramı’nda koronavirüs tedbirlerine eksiksiz uymalarını istiyoruz. Bayramda olabildiğince ziyaretten kaçınılmalı, yüz yüze görüşmenin elbette ki yerini tutmasa da telefonla ya da sanal ortam üzerinden görüşülme tercih edilmeli. Mutlaka ziyarete gidilmesi gerektiğinde ise ev içinde az kişinin olmasına özen gösterilmeli” dedi.

Koronavirüsle mücadelede aşının önemine vurgu yapan Aldemir, “Aşılamada 18-55 yaş arası vatandaşlarda henüz istenilen seviyeye ulaşamadık. Bir an önce aşılama çalışmalarını tamamlamamız lazım. 55 yaş üzeri vatandaşların büyük kısmı aşılandı. O yaş aralığında koronavirüs vakası yok denecek kadar azaldı. Koronavirüsle mücadeleyi kazanmak için tüm halkımızı randevu alıp aşı olmaya davet ediyorum” dedi.

#dimtvalanya #koronavirüs #alanya

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya’da korkunç vaka artışı – HABERLER