ALANYA’DA FELAKET KAÇINILMAZ! I ‘Hiç Ders Almadık mı?

82 cana mal olan Karadeniz sel felaketinin üzerinden henüz 4 ay geçti ancak Alanya Belediyesi Oba Çayı’nı moloz ve toprakla kapattı. Alanya Belediyesi’nin inşaatı devam eden hizmet binasının olduğu noktadan geçen Oba Çayı’nın moloz ve toprak ile kapatılması 11 Ağustos’ta yaşanan Karadeniz sel felaketinden ders alınmadığını gösterdi

11 Ağustos 2021’de Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde etkili olan aşırı yağış sonucu sel, su baskını ve heyelanlar meydana gelmiş, dere yatağına yerleşim yerlerinin kurulması sonucu Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini etkileyen sellerde toplam 82 kişi hayatını kaybederken, 228 kişi ise yaralanmıştı. Felakette 16 kişi için de kayıp başvurusunda bulunulmuştu.

Ülkemiz tarihine geçen bu felaketin ardından Alanya’nın Oba Mahallesi’nde kaydedilen görüntüler gerekli dersin alınmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili Dim TV İhbar Hattı’na gelen iddia üzerine olay yerine giden Dim TV ekibi, bölgede bulunan başta Eğriköprü olmak üzere belirli noktaların yeşil örtüler çekilerek kapatıldığını kaydetti. Açıklama yapan mahalle sakinleri ise etkili olan sağanak sonrası oluşabilecek bir sel ve su baskınından tedirgin olduklarını belirtti. Bölgede bulunan 100 yıllık Eğriköprü’nün tarihine de değinen site sakinleri, “100 yıl önce yapılan Eğriköprü bile adı üstünde eğri bir köprü. Yani ortası yüksek ve bombeli. Bu köprüyü böyle yapmışlar çünkü alttan suyun getirdiği bir ağaç, kütük vs köprüye takılıp suyun önünü bir baraj gibi tıkamasın diye. Şu anda belediye bu bilimsel gerçeği göz ardı ediyor. Ayrıca bir köprü kadar değil, neredeyse koca bir futbol sahası kadar alanı sıfır seviyede kapatıyor” ifadelerini kullandı. Bölgede incelemelerde bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Alanya Belediyesi binasının inşaat alanında bölge halkının da şikayeti üzerine incelemelerde bulunduk. Vatandaşların, dere yatağının daraltılmasıyla beraber yağışın fazla olduğu dönemler içerisinde taşkın ya da dere yatağının suyu taşıyamayacağı yönünde endişeleri var. Bu dere yatağının üstünün kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Farklı kullanım alanı düşünülürse bu tamamen yanlış. Bildiğiniz gibi o alan geçirgen bir alan. İnşallah o bölümde de bir su taşkını olmaz. Vatandaşlarımızın iddia ettiği gibi derede bir daraltılma söz konusu” şeklinde konuştu. İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan ise şunları sölyedi: “Çok kısa süre önce Karadeniz bölgemizde yaşadığımız sel felaketinin Alanya Belediyesi’ne tekrar hatırlatılması gerektiğini düşünüyorum. Dere yataklarının tıkanması, kapanması gibi sebeplerden kaynaklanan bir su baskınının hesabını kim verecek? Bu ne vurdum duymazlıktır! Alanya Belediyesi bir tarafta dereleri temizliyoruz diyerek fotoğraf paylaşırken, diğer tarafta düzenleme söylemiyle dere ağızlarını toprak yığınına çevirmesine anlam verebilmiş değiliz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

ALANYA’DA FELAKET KAÇINILMAZ! I ‘Hiç Ders Almadık mı?