ALANYA’DA ENGELLERİ KALDIRAN FESTİVAL

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında İskele Şelale Meydanı’nda Alanya Belediyesi Engelsiz Kent Alanya Festivali düzenledi.

Bu yıl ilki gerçekleşen festivale Alanya’da yaşayan engelli bireyler ve yakınları ile engelliler yararına hizmet veren kurum ve kuruluşlar, dernekler ve şehir dışından gruplar katıldı. İskele Şelale önünde gerçekleşen festivalde kurulan stantlarda geliri engelliler yararına kullanılacak pek çok ürünün satışı yapıldı. Festivale katılan Bingöl Müftülüğü üyeleri işaret dili ile İstiklal Marşı ve Fatiha suresi okuyarak programın açılışını gerçekleştirdiler. Ardından Alanya Belediyesi’nin Engelsiz Mehteran Takımı, Engelsiz Halk Oyunları Ekibi, Alanya’daki özel eğitim okulunda eğitim gören öğrencilerin dans, müzik ve paten gösterileri ile festival devam etti. Ülkemizi yurt dışında temsil eden engelli milli sporcular da program kapsamında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödüllendirildiler.
Başkan Yücel bir konuşma gerçekleştirerek böyle anlamlı ve güzel bir festivalde vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Festival yerel sanatçıların ve orkestranın konseri ile devam ederken hem engelli bireyler ve aileleri hem de vatandaşlar unutulmayacak bir gün geçirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

ALANYA’DA ENGELLERİ KALDIRAN FESTİVAL