Alanya’da dev tesisin temeli atıldı – HABERLER

hqdefault 2

 

https://www.youtube.com/watch?v=O_2gE2ixurQ

Müsiad Alanya Şubesi, Türkiye’de ilk ve tek olacak bir projeye imza attı. müsiad Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ve 10 iş adamının ortaklığıyla almey Global Tarım Gıda Ürünleri Ticaret A.Ş. bünyesinde Avokado ve Subtropikal Meyve İşleme Entegre Tesisi’nin temeli dualarla atıldı. Tesis 5 bin 666 metrekare arazi üzerine kurulacak, 2 bin 450 metrekare taban alanı olan 2 kattan oluşacak 1 bina, bin metrekareden oluşacak 1 fidan üretim serası, 1 tropikal meyve perakende satış yeri, 1 gübre ve zirai ilaç bayi, 1 sulama sistemleri satış yeri, 1 laboratuvar ile 1 örnek tropikal meyve bahçesinden oluşacak. Dün saat 18.00’de İmamlı Mahallesi’nde yapılan törene Müsiad Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Müsiad Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, ALMEY A Ş Genel Müdürü Naim Ergin, Müsiad üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tesisin temel atma töreninde konuşan, Almey A Ş Genel Müdürü Naim Ergin, “Türkiye’nin subtropikal meyve ürünlerinde çiftçilerin sosyoekonomik güvencesi olmak ve subtropikal meyve endüstrisinin Avrupa ve Asya’da öncü bir markası olmayı hedefliyoruz” dedi.

Tesis için kendilerine destek verenlere teşekkür eden Müsiad Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy ise “Alanya’ya, Gazipaşa’ya, çiftçimize nefes olmak istiyoruz” diye konuştu.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise Alanya’daki ürünlerde markalaşma yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Müsiad Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, bölgeye yeni bir üretim anlayışını getireceklerini söyledi.

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da törene video konferans ile bağlanarak tesise katkı sunanlara teşekkür etti.

#dimtvalanya #tropikmeyve #müsiad

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya’da dev tesisin temeli atıldı – HABERLER