Alanya’da 2 farklı okulda 2 öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı – HABERLER

hqdefault 8

Alanya’da yüz yüze eğitim yapan 2 farklı okulda 2 öğretmenin Covid-19 testinin pozitif çıkması paniğe neden oldu. Eğitim-Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, aşılama olmadan okulların açılmasının çok tehlikeli olduğunu vurguladı
Edinilen bilgiye göre Alanya’da Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan Mahmutlar İmam Hatip Ortaokulu’nda ve Alanya Fatma Alaettinoğlu İlkokulu’nda görev yapan 2 öğretmenin Covid-19 PCR testleri pozitif çıktı. Paniğe neden olan bu durumun ardından okullarda yüz yüze eğitim alan tüm öğrencilerin teste tabi tutulduğu öğrenildi. Veliler de büyük endişe yaşıyorlar. Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, aşılama olmadan okulların açılmasının doğru olmadığını vurguladı. Okullarda aşılama çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade eden Koca, “Covid-19 salgını toplumsal yaşamı ve toplumsal kurumları pek çok alanda derinden etkiledi. Bazı eğitim kurumları ve köy okulları yüz yüze eğitime başladı. Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlaması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyeceği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketliliğine yol açtı. Okullar hiçbir güvenlik önlemi olmadan açıldı. Alanya Fatma Alaettinoğlu İlkokulu’nda görev yapan bir öğretmenin Covid-19 testinin pozitif çıktığını üzülerek öğrendik. Covid-19 ile mücadelede, toplum sağlığı için kitlesel ve hızlı bir aşılamanın önemi Sağlık Bakanlığı’nca da ifade ediliyor. Ne var ki gerek yeterli aşı temini ve gerekse aşılamada istenilen hıza erişilememesi toplum sağlığı açısından kaygıların artmasına yol açıyor. Eğitimsel önlemlere ek olarak Sağlık Bakanlığı uhdesinde olan aşılama yönetiminin, aşı uygulanacak grup sıralamasında ikinci aşamanın 7. sırasında yer alan eğitim ve bilim emekçilerinin hızlı bir biçimde aşılanması hem salgının yayılımını önlemede hem de sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamını oluşturmada olumlu sonuçlar doğuracaktır. Yüz yüze eğitime başlanmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanması gerekiyordu. Yüz yüze eğitim öğretime geçilmeden öğrencilerin aşı programına alınması lazımdı. İkinci doz aşı yapılıp, aradan 15 gün geçtikten sonra ancak okullar açılmalıydı. Salgının önüne geçmek için üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim kurumlarının tamamında öğrencilere, öğretmenlere, görev yapan taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane gibi alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Konuya ilişkin Yeni Alanya’nın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim yetkilileri, “Okullarda İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla öğretmenin derslerine girdiği tüm öğrencilere ve okuldaki öğretmenlere test yapılması bekleniyor. Test yapıldıktan sonra bir izolasyon süreci olacak. Okul 10 gün kapalı olacak. Alanya’daki tüm okullarda gerekli tedbirler en üst düzeyde alındı. ‘Okulum temiz’ belgeleri alındı. Sosyal mesafe, hijyen, maske kurallarına uyuluyor. Okul girişlerinde herkesin ateşi ölçülüyor. Öğrenciler kurallara büyüklerden daha çok dikkat ediyorlar. Okuldan kaynaklı bir durum söz konusu değil. Öğretmene evdeki bir hastadan bulaştığı tahmin ediliyor” dediler.

#dimtvalanya #koronavirüs #okul

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya’da 2 farklı okulda 2 öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı – HABERLER