Alanya siyasetinde ‘Mehmet Şahin’ gerilimi – HABERLER

 

https://www.youtube.com/watch?v=rz8MppdHuvw

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’in, son dönemde sağlıktan ticarete, tarımdan turizme, inşaattan eğitime kadar her alanda Alanya’nın sorunlarına hızlı çözümler üretmeye başlaması Alanya siyasetine hareketlilik getirdi. Siyasi kulislerde önümüzdeki yerel seçimin ‘Alanya Belediye Başkan Adayı’ olarak lanse edilen Şahin’in geçtiğimiz hafta sonu İYİ Parti’li Belediye Başkanı Atilla Zorlu’nun ev sahipliği yaptığı Ermenek Festivali’ne katılması, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ı rahatsız etti. Sosyal medya hesabından Mehmet Şahin’i hedef alarak açıklama yapan Türkdoğan’a İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan’dan çok sert yanıt geldi.

Başkan Arıkan, açıklamasında “Gökbel Şenliği’ne nasıl ki siyaset üstü katılım oluyorsa, İYİ Parti’nin ev sahipliğindeki Ermenek Festivali’ne de MHP ve AK Parti’li bir çok yönetici katıldı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in katılımından rahatsız olanlar, söz bir dahakine sizi de götüreceğim. Çalışmalarımızla bu kadar ilgilendiğinizi bilmiyordum. Gizli görüşme dediğiniz alanda 7 bin kişi, teknede ise yaklaşık 50 kişi vardı. Kamuya, basına açık bir şekilde yapılan tekne turuna Alanya heyeti olarak dahil olduk. Bu panik nedir anlamadım. Alanya’da belediyesi olan MHP heyeti işi gücü bırakmış, İYİ Parti programlarını takip eder olmuş. Vallahi belediyeyi alacağız, billahi belediyeyi alacağız. Bunu siz de anladınız ancak önceliğimiz genel seçimler. Ayrıca zillet diye hitap ettiğiniz yüce Türk Milletinin ta kendisidir. Seni saygıya davet ediyorum. Son olarak da Musa Eroğlu üstadın türküsünü armağan ediyorum. Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor” ifadelerini kullandı.

Bu tartışmalar üzerine ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yakın çevresine “Benim partim Alanya Partisi. Tek derdim Alanya’ya hizmet etmek” dediği öğrenildi. Dün Başkan Şahin’e yakın siyasi kulislerde ise “Siyasi partiler hizmet etmek için kurulur. Mehmet Şahin’in hangi partiden aday olacağının hiç önemi yok. Hangi partiden aday olursa olsun, kazanır. ALTSO Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetler ortada. Siyasi görüş ayırt etmeksizin Alanya’nın tümünü kucaklayacak ve her kesimden destek görecek bir isim” şeklinde yorumlar yapıldı.

#dimtvalanya #mehmetşahin #siyaset

etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Alanya siyasetinde ‘Mehmet Şahin’ gerilimi – HABERLER