855 dönüm orman kül oldu – Haberler

sddefault 63
3 noktada çıkan yangın panik yarattı

Antalya Kaş’ta 3 ayrı mahallede çıkan yangınlarda toplam 855 dönüm alan küle döndü, 2 villada maddi hasar meydana geldi.

Yangın, saat 15 00 sularında İslamlar Mahallesi’nde bulunan iki villanın önünde çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangın aşırı sıcak hava ve kuzeyli rüzgarların etkisi ile kısa sürede büyüyerek, Üzümlü Mahallesi’ne de sıçradı. Her iki mahalledeki yangına 5 helikopter, 25 arazöz, 10 su tankeri, 4 dozer çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Aynı saatlere yakın Kaş ilçe merkezindeki Çerçiler Mahallesi’nde de orman yangını çıktı. Bu bölgedeki yangına havadan ve karadan müdahalede bulunarak kısa sürede kontrol altına alındı. Çerçiler Mahallesi’nde 55 dönümlük alan küle döndü. Üzümlü ve İslamlar Mahallesi’ndeki yangında ise toplam 800 dönümlük alan küle dönerken, 2 villa da kısmen yanarak zarar gördü. Kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarının yapıldığı yangın bölgesinde jandarma ekipleri tarafından daha önce evlerinden tahliye edilen mahalle sakinleri, tekrar evlerine döndü. Yangın anını anlatan bölge sakinlerinden Kadir Torun şunları söyledi.


Öte yandan küle dönen ormanlık alan havadan drone ile görüntülendi. Bölgede ekiplerin çalışması devam ederken, yangının kullanılamaz hale getirdiği bir taş evden çıkan dumanlar da görüntülere yansıdı.

#dimtvalanya #yangın #kaş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

855 dönüm orman kül oldu – Haberler