130 aile ve 60 bin narenciye ağacı kesilecek! – HABERLER

sddefault 78

Araştırma sonuçları Türkiye’de çiftçi sayısının son 12 yılda yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu. Tarım alanları ise son 18 senede yüzde 12,3 düştü.
Bu düşüş nasıl mı oldu? Bugün haber Mersin’den geldi. Mersin’in Mezitli ilçesinde on binlerce portakal, mandalina, limon ağacının bulunduğu arazinin, sanayi sitesi yapımı için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırılması kararı verildi. Kurulacak sanayi sitesinin olduğu bölgede 130 ailenin bahçesinin bulunduğu ve yaklaşık 60 bin narenciye ağacının yer aldığı iddia edildi. Geçimlerini tarımdan sağlayan çiftçiler ise karara tepkili.

Önceki günlerde Ak Parti ilçe teşkilatına yürüyerek tepki gösteren çiftçiler bugün de Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi, ellerinde tapuları ve narenciye ürünleriyle geldiler. Kapıda bekleyen çiftçiler, sanayi sitesinin başka bir yere kurulmasını istediler. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi MHP’li Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz’a dertlerini işte böyle anlatmaya çalıştılar.

#dimtvalanya #mersin #üretici

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

130 aile ve 60 bin narenciye ağacı kesilecek! – HABERLER