Veli Altınkaya gözyaşlarıyla uğurlandı – HABERLER

sddefault 53

‘SENİ ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ’
Veli Altınkaya gözyaşlarıyla uğurlandı

Koronavirüs sonucu hayata veda eden Anadolu basınının sevilen ismi Veli Altınkaya, Kayseri’de son yolculuğuna sevenlerinin gözyaşları içerisinde uğurlandı.
bahsine giriş
Koronavirüs sonucu vefat eden Küresel Gazeteciler Konseyi Kurucu Üyesi, Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Küresel Gazeteciler Konseyi Kayseri İl Temsilcisi ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kayseri’de sevenlerinin gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Vefatıyla herkesi üzüntüye boğan Altınkaya, bugün öğle namazına müteakip Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kayseri Şehir Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Pandemiye rağmen mahşeri kalabalığın olduğu cenaze törenine tüm şehir protokolü ve milletvekillerinin yanısıra Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Küresel Gazeteciler Konseyi Çorum İl Temsilcisi Hacı Odabaş, Küresel Gazeteciler Konseyi Tokat İl Temsilcisi Kemal Özdilek, Kayseri ve bölgeden gelen gazeteciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Altınkaya’nın ne kadar çok sevildiği hem büyük katılım ve hem de çok sayıda çelenk ile tescil edildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Dim, Veli Altınkaya’nın vefatıyla sarsıldıklarını vurgulayarak “Çok üzgünüz. Yeri asla doldurulamayacak eşsiz bir insanı, müstesna bir gazeteciyi, bir abiyi kaybettik. O’nu çok özleyeceğiz, çok arayacağız. Cennet mekanı olsun. Camiamıza ve kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz. O’nu unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

VELİ ALTINKAYA KİMDİR?
Gazeteciliğe 1981 yılında başladı. Türkiye, Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Akın Günlük, Kayseri Haber gazeteleri ile Erciyes TV ve Kay TV’de çeşitli görevlerde bulundu.

1985 1989 arasında Kayseri Belediye Başkanı Basın Danışmanı olarak görev aldı. 1987 2009 tarihlerinde TRT Kayseri Temsilciliği yaptı.

Kültür ve Sanat, Töre, Doğuş Edebiyat gibi dergilerde çeşitli konularda yazılar yazdı. İlk kitabı Mavi Boncuklu Cemil Baba Kültür ve Sanat Yayınları arasında 1984 yılında yayınlandı. Kayseri ile ilgili çok sayıda araştırması, önce Kayseri gazetelerinde yer aldı, sonra az sayıda olmak üzere kitaplaştı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, RATEM üyesi de olan Altınkaya, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2007 2016 tarihleri arasında çeşitli konularda ders verdi.

Kay TV, Erciyes TV ve Kayseri Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Altınkaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği , Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı RATEM Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Küresel Gazeteciler Konseyi kurucu üyeliği ve Yerel Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olup, sürekli basın kartı sahibi, evli ve üç çocuk babasıdır.

#dimtvalanya #velialtınkaya #kayseri #kgk

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Veli Altınkaya gözyaşlarıyla uğurlandı – HABERLER