Adem Murat Yücel üreticinin feryadına kulak verdi – HABERLER

hqdefault

 

https://www.youtube.com/watch?v=9rK5hDegUJA

17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında semt pazarlarının kapalı olması çiftçileriler mağdur etti. Çiftçilerin haklı isyanını Dim Tv dün ekranlara böyle taşımıştı.

Alanya Belediyesi’nin bu konuda herhangi bir adım atıp atmayacağı merak konusu olurken Dim Tv ekranlarından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çağrı yapılmıştı.

Alanya Belediyesi, covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında tam kapanmaya gidilince mağduriyet yaşayan üreticiye sahip çıktı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çiftçi belgesiyle öncelikle salatalık ve kabak üretimi yapan çiftçilerden 500 kiloya kadar alım yapılacağını açıkladı. Alanya Belediyesi tarafından çiftçiden alınacak salatalık ve kabak, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Çiftçilerin mahsullerini belirlenen günlerde Payallar Düğün Salonu’na getirerek Alanya Belediyesi’ne satışını gerçekleştirebileceği açıklandı. Alınan ürünler, Alanya Belediyesi ekiplerince sokak sokak dolaşılarak yine vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Alanya Belediyesi, çiftçiden ürünlerini alırken mağdur olmaması adına hal fiyatlarının üzerinde alım yapacağı açıklandı. Buna göre halde 20-50 kuruş arası olan kabak ve salatalığı Alanya Belediyesi 75 kuruşa alacak.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, her zaman üreticinin yanında olduklarını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu; “Pandemi dolayısıyla tedbir amaçlı alınan önlemler kapsamında mağdur olan çiftçimize sahip çıkıyoruz. Mahsulleri ellerinde kalan ve zorluk yaşayan çiftçilerimizden üretici başı kilosu 75 kuruştan 500 kiloya kadar salatalık ile kabak alacağız ve bunları vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Alanya Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Bu zorlu sürecin altından, omuz omuza vererek yine hep birlikte başarıyla kalkacağız.” dedi.

#dimtvalanya #ademmuratyücel #alanyabelediyesi

buy windows 10 home

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Adem Murat Yücel üreticinin feryadına kulak verdi – HABERLER